Diensten

Diensten

Dieet voor ziekten en aandoeningen
Ik begeleid o.a. mensen met overgewicht, hypertensie, hypercholesterolemie, diabetes mellitus type 1 en 2, COPD, prikkelbaar darmsyndroom, oncologie, te laag gewicht, gewichtsverlies, ondervoeding, hartfalen, decubitus, slikklachten, pre- en postoperatieve zorg, stoma, binge eating disorder, boulimia nervosa, pancreatitis, obstipatie, Crohn, colitis ulcerosa, diverticulosis en diverticulitis coli, coeliakie, dumpingsyndroom, gastro-oesophageale reflux, lactose-intolerantie, levercirrose, diarree, osteoporose, jicht, voedselovergevoeligheid, nierziekten, drinkvoeding, sondevoeding, mensen met een gastric bypass, gastric sleeve en/of maagband.

Sportvoedingsadvies
Je kunt ook terecht voor sportvoedingsadvies. Een goed advies heeft namelijk invloed op jouw gezondheid, het wel of niet goed kunnen herstellen van trainingen en wedstrijden en invloed op jouw prestatievermogen.

Voedingsadvies bij zwangerschap en mama’s
Als zwangere vraag je je vaak een heleboel af, ook op voedingsgebied.
Heb ik een gezond voedingspatroon voor mij als zwangere en ook voor mijn kindje? Krijg ik voldoende voedingstoffen binnen? Wat moet ik nu wel en juist niet eten? Moet ik supplementen nemen? Ik kom aan in gewicht, is dit te veel? Hoe ga ik om met snaaibuien, cravings? Hoe kan ik zorgen voor een gezonde voeding ondanks dat ik zo moe ben?
Ook als je moeder bent vergeet je (soms) jezelf en kan dit ervoor zorgen dat je je minder fit voelt, tekorten kunt krijgen, jouw zwangerschapskilo’s niet kwijt raakt, enz. Maar ook kun je vragen hebben rondom het geven van borstvoeding of de eerste hapjes van jouw kindje.

Bedrijfsdiëtist en schooldiëtist
Bedrijven en scholen benaderen Diëtistenpraktijk Dionne van Boekholdt voor voedingsgerelateerde opdrachten.
Hierbij kan gedacht worden aan het ontwikkelen en geven van voorlichtingsprogramma’s, gezondheidsprogramma’s, een advies voor een gezond aanbod in het bedrijfsrestaurant of de schoolkantine, advies op maat voor bedrijven, spreekuur of vragenuur met de diëtist binnen jouw bedrijf, rondleidingen door de supermarkt voor kinderen en/of volwassenen, standbemanning op evenementen, het schrijven van voedingsgerelateerde artikelen, enz.